Sport szelet ízű fagyi

Jeges finomság nemcsak a nyári hőségben

Abbahagyhatatlan, nagyon csokis, krémes hűsítő házilag, fagyigép nélkül. Némi rumaromával megbolondítva pedig olyan lesz, mint az igazi sport szelet.

Hozzávalók:
a csokimasszához:
200 g étcsoki (75 %-os)
50 ml habtejszín (cm, 30 %-os)
40 g negyedannyi
20 g cm. kakaó
1 csg. Dr. Oetker Vanillin Zero
1 csipet só
1-2 evők. rumaroma
valamint:
400 ml habtejszín (cm, 30 %-os)
100 g étcsoki (75 %-os)

Elkészítés:
Az étcsokit törd nagyobb darabokra, a habtejszínhez adj 200 ml vizet és kezd el melegíteni. Mehet bele az édesítő, a cm. vaníliás cukor, a kakaó és a csipet só. Kevergesd kicsit és amikor gőzölög, add hozzá a csokit, majd addig kavard, amig teljesen el nem olvad. Vedd le a tűzről, hagyd szobahőmérsékletűre hűlni és add hozzá a rumaromát. Mehet a hűtőbe minimum 5-6 órára, de akár egy éjszakára is.
A habtejszínt legalább fél órára tedd a fagyasztóba, a maradék csokit pedig vágd kisebb darabokra. A jéghideg tejszínt először kis fokozaton, majd egyre erősebben kezd el verni, amikor „redőződik” add hozzá a besűrűsödött csokimasszát és keverd egyneművé. Már csak néhány kavarás az apróra vágott étcsokival, aztán öntsd fedeles műanyag dobozba és tedd a fagyasztóba 45 percre. Keverd át egy kanállal, majd ezt háromszor, négyszer ismételd addig, amíg már nehezen tudod átkavarni. Mindig a doboz oldaláról szedd le a fagyottabb részeket és azt húzd középre. Fogyasztás előtt még 6-7 óra a fagyóban és már tálalhatod is.

26 gombócra osztottam az én fagyis kanalammal, így 1 db tápértéke kb. 3 CH/120 Kcal.

Tipp:
Tárold gombócolva a mélyhűtőben, így később könnyebben ki tudod adagolni.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz.

Inspiráció: Kadi Fatiha torta designer
A fagyis tál egyenesen Rómából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük