Citromkrémleves

Hűsítő finomság a nyári forróságban.

Tökéletes választás a kánikulában ez a pár perc alatt elkészíthető savanykás krémleves, amely jól behűtve az igazi.

Hozzávalók:
2 tojássárgája
60 ml cm. 30 %-os habtejszín
2 teásk. negyedannyi (7 g)
1 evők. barna rizsliszt (8 g), vagy vaníliás pudingpor
1 csg. Dr. Oetker Vanillin Zero
1 jó nagy kezeletlen citrom (200 g)

Elkészítés:
A citromot vékonyan pucold meg, hogy a fehér részt ne maradjon rajta. A tejszín felét 220 ml vízzel és a citromhéjjal együtt forrald fel. Közben a tojássárgákat, a lisztet, az édesítőt és a cm. vaníliás cukrot keverd össze. A folyadékot vedd le a tűzről, majd hőkiegyenlítést követően, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a masszát. Mehet bele a maradék tejszín és még 250 ml víz. Közepes hőfokon addig főzd, amíg kicsit besűrűsödik és közben keverd meg párszor. Amikor felforrt vedd le a tűzről és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ekkor távolítsd el a citromhéjakat és add hozzá a fél citrom levét. Tedd pár órára a hűtőbe és fogyaszd hidegen.

3 felé osztva 1 adag tápértéke kb. 2 CH / 115 kcal.

Tipp:
Készülhet vaníliás pudingporral is, akkor még krémesebb lesz.
A citromot zöldséghámozóval tudod jó vékonyan megpucolni.
Cukorbetegeknek: ch pótlás szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük