Nincs nyár kovászos uborka nélkül!😊
Anyukám receptje alapján készült, de tk. kenyérrel. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak megfelelő hőmérséklet kell hozzá.
Bármikor, bármennyit meg tudnék belőle enni.
Hozzávalók:
2-2,5 kg kovászolni való uborka (tisztítva: 2360 g)
2-3 szelet tk. kenyér
2,5 l víz
50 g só
1 csokor kapor
valamint: 5 l-es üveg

Elkészítés:
A langyos vizet a sóval keverd össze. A megtisztított uborkák végeit vágd le, az oldalukat hosszában vagdosd be úgy, hogy egészben maradjanak. Tedd az üveg aljára a kapor 1/3-át, aztán rakd bele az uborkákat. A kapor vastagabb száraiból mehet az üveg oldalához is, a maradék pedig a tetejére. Arra jön a kenyér, amit szoríts le kaporszárral. Öntsd rá a vizet, a maradékot, tedd félre, ha később pótolni kellene. Takard le egy tányérral és 3-4 napig pihentesd meleg, félárnyékos helyen.

Tipp:
Tehetsz bele foghagymát, vöröshagymát, borsot, de akár tormát is.
Cukorbetegeknek: ch pótlás szükséges.