Üvegbe zártam a nyár ízét.
Lassan vége a kovászos uborka szezonjának, amit minden éven elsíratok.😊
Úgy döntöttem, hogy idén kipróbálom a dunsztolását, mert ha sikerül, akkor még mindig lesz időm több üveggel is eltenni télre. Hogy pontosan milyen lett, az csak később derül ki, még várok néhány napot az egyik üveg kibontásával. Egy biztos, kívülről teljesen rendben van, remélem ropogós is marad.
Három kisebb üveggel készítettem, ám mivel korábban még nem próbáltam, így kettőbe tettem késhegynyi tartósítószert, egyet pedig anélkül zártam le.
Természetesen jövök a végeredménnyel is!
Hozzávalók:
friss, ropogós kovászos uborka
kisebb befőttesüvegek
tartósítószer, ha biztosra akarsz menni, de próbáld ki anélkül is

Elkészítés:
Készítsd elő a száraz dunsztot. A kész koviubit szedd ki az üvegből, a levet szűrd át sűrű hálós szűrőn, vagy gézdarabon és öblítsd át benne az uborkákat. Mehetnek is az üvegekbe. A levet ismét szűrd le, forrald fel, majd öntsd az üvegekbe. Ha használsz tartósítószert, akkor késhegynyit tegyél bele mindegyikbe. Zárd le az üvegeket, majd 5-10 percre állítsd fejre. Tedd a száraz dunsztba 1-2 napra, aztán címkézd fel és rakd a kamrapolcra.
Tipp:
A befőzés első lépéseként mindig a befőttesüvegeket készítsd elő.
Cukorbetegeknek: ch pótlás szükséges.