Könnyed, krémes desszert
Amikor az ünnepelt egyik kedvenc sütije a tiramisu, akkor nincs mit tenni, tortaként kell elkészíteni.😊
Az eredeti olasz édesség tojással készül, ám helyette a mascarponehoz inkább habtejszínt adtam. Így is nagyon krémes lett és leírhatatlanul finom.
És még valami. Amikor a vendégek megkóstolták, mindenki azt hitte, hogy gesztenyével készült. Pedig az pont nincs benne.😊 Tehát ha esetleg gesztenye allergiád van és hiányzik az íze, akkor ezt a finomságot ne hagyd ki!
Hozzávalók:
500 g mascarpone
400 ml cm. habtejszín (30%-os)
300 g Detki Vitál omlós keksz (natúr)
3-4 adag erős kávé
1 csg Zselatin fix
rumaroma
negyedannyi édesítő
szóráshoz: cm kakaó
Tortaforma: kb. 28 cm

Elkészítés:
A habtejszínt tedd a fagyasztóba minimum fél órára. A forró kávét öntsd kis tálkába, adj hozzá 2 teáskanálnyi édesítőt és addig kavard amíg fel nem olvad. A jéghideg tejszínt először alacsony fokozaton, aztán egyre erősebben verd fel. Mehet bele a mascarpone, az édesítő ízlés szerint (nálam 25 g), 2 evők. rumaroma és a gép legalacsonyabb fokozatán keverd egyneművé. Végül a zselatin fixet is dolgozd bele. A hideg kávéhoz adj 1 evők. rumaromát, majd ebbe mártsd a kekszeket.
Rétegezés: alul a kávéba mártott keksz, arra a krém fele, kakaó szórás, ismét keksz és a maradék massza. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára. Tálalás előtt szórd meg kakaóval.
12 részre osztva 1 szelet tápértéke: kb. 14 CH / 380 Kcal.

Tipp:
Készítheted Detki Vitál Cukor STOP háztartási keksszel is, ám az több folyadékot igényel, ezért pár másodpercig áztasd a kávéba, különben száraz marad.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz.