Csoki karácsonyfa

Egyszerű, mutatós és nagyon finom.

Látványos, pár perc alatt elkészíthető finomság, amely saját készítésű ajándéknak is kiváló.

A rohanó hétköznapokon főként a kevésbé időigényes ételeket készítem. Ünnepek alkalmával, amikor több időm van, azoknak is nekiállok, amelyek kissé macerásabbak. Ezeket a recepteket a korábbi bejegyzésekben is megtaláljátok. De nem mindig kell túlbonyolítani a dolgokat, elég, ha egy kicsit kreatívabbak vagyunk!
Idén olyan karácsonyi receptekkel jövök, amelyeket bárki elkészíthet, még az is, aki nem igazán jártas a konyhában. De akkor is jó választás, ha valaki inkább pihenni szeretne és közben jókat enne.😊
Ennek a sorozatnak az első eleme ez a csokifa, amely szerintem mindenkit elvarázsol.

Hozzávalók:
100 g 75 %-os étcsoki
60 db cm diablo drazsé (55 g)
5 db Gullon rostdús keksz (43 g)
3 evők. cm. habtejszín (30 %-os)
negyedannyi édesítő (nálam fél kk.)

Elkészítés:
A kekszeket éles késsel vágd félbe. A kockára tört csokihoz add hozzá a tejszínt és mikróban olvaszd fel (45 mp-ig olvasztottam és közben kétszer átkevertem). Mehet bele az édesítő ízlés szerint és azzal is jól kavard át. A masszát töltsd habzsákba, vagy  nylon zacskóba, a kekszekre formázz fenyőfákat, majd díszítsd a drazséval.  Amint a csoki megdermed már fogyaszthatod is.

10 db készült, így 1 db tápértéke: kb. 9 CH / 100 Kcal.

Tipp:
Fokozhatod az ízhatást, ha forró kávéba olvasztod.
Szilikonos sütőpapírról száradás után nagyon könnyen eltávolítható.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük