Karácsonyi camembertes csavart

Vendégváró mártogatóssal

Bolti leveles tésztából villámgyorsan készíthetsz finom ételeket és még  a konyhában sem kell órákig állnod.
A karácsonyi „gyorsan, finomat” harmadik eleme ez az ellenállhatatlan pesztós csavart, amely camembert mártogatóssal lehet előétel, de akár főételként is fogyaszthatod.

Hozzávalók:
2 csg. Tante Fanny tk. leveles tészta   
35 g cm. zöld pesto
30 g trappista
camembert sajt
tojás a kenéshez

Elkészítés:
A leveles tésztákat külső csomagolás nélkül pihentesd a konyhapulton 10 percig. A tepsit béleld ki sütőpapírral, a trappistát reszeld le, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Mindkét tésztából vágj ki kör alakot egy tányér, vagy fedő segítségével. Az egyik közepére tedd a camembert sajtot, kend körbe pesztóval, arra mehet a reszelt trappista. Borítsd rá a másik tésztát, a camembert körül óvatosan nyomkodd le. Éles késsel több helyen vagdosd körbe az egész formát a camemberttől a tészta széléig. Az így kapott csíkokat kétszer csavard meg. A tetejét kend le tojással, díszítsd csillagokkal, aztán az egészet kend át. Told a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt süsd készre.
Amikor megsült, a camembertnél vágd le a leveles tészta tetejét, tépj le egy pesztós csavartat és mártogasd a megolvadt camembertbe.


Tipp:
A maradék tésztából készíts falatkákat, amelynek receptjét az előző bejegyzésben találod.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük