Ünnepi lazacos koszorú leveles tésztából.
Leveles tésztából pikk-pakk igazi különlegességeket készíthetsz. A karácsonyi „gyorsan, finomat” negyedik eleme ez a lazacos koszorú, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
1 csg. Tante Fanny tk. leveles tészta
100 g füstölt, szeletelt lazac
90 g trappista
1 db tejszínes tömlős sajt
1 evők. tejföl
só
frissen őrölt bors
kakukkfű (nálam fél kk.)
tojás a kenéshez

Elkészítés:
A leveles tésztát külső csomagolás nélkül pihentesd a konyhapulton 10 percig. A tömlős sajtot, a tejfölt keverd össze a fűszerekkel. A tepsit béleld ki sütőpapírral, a trappistát reszeld le, a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Kend a masszát a leveles tésztára, szórd meg reszelt sajttal, majd mehet rá a lazac is. Tekerd fel, vágd félbe úgy, hogy a tészta egyik végén 1-2 cm maradjon egyben. A két szálat csavard egymásba és formázz belőle koszorút. Kend le tojással, told a sütőbe és süsd készre (kb. 40-45 perc).

Tipp:
Lazac helyett feketeerdei sonkával is nagyon finom.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).