Padlizsánkrém

Kenyérre és mártogatósnak is tökéletes.

A padlizsánkrémet szinte mindenki másként készíti, én így szeretem.

Hozzávalók:
2-3 padlizsán (nálam 694 g)
2-3  gerezd fokhagyma (13 g)
1 kisebb vöröshagyma (77 g)
3 evők. cm. majonéz (55 g)

frissen őrölt bors
kevés olívaolaj

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a tepsit béleld ki sütőpapírral. A megmosott padlizsánokat töröld szárazra, villával több helyen szurkáld meg, aztán mehetnek is a tepsibe. A hagymákat héjastól tedd hozzá, a vöröshagymát félbe vágva, vágott felével lefelé fordítva. Kevés olívaolajjal locsold meg a zöldségeket és süsd a hagymákat 35-40 percig, a padlizsánt pedig addig amíg a bőre barna lesz és összehúzódik. A megsült padlizsánt csomagold sütőpapírba és hagyd kicsit kihűlni. Kapard ki a belsejét, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a kinyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát is. Keverd bele a majonézt és ízesítsd sóval, borssal. Rakd a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

6 felé osztva, 1 adag tápértéke: kb. 7,5 CH / 80 Kcal.

Tipp:
Ha van lehetőséged a zöldségeket grillen süsd, mert akkor kapnak egy jellegzetes füstös ízt.
Vöröshagyma helyett, lilahagymával is készítheted.
Gazdagíthatod tejföllel is.
Tovább ízesítheted kevés mustárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük