Ünnepi falatkák vendégvárónak.
Leveles tésztából pillanatok alatt készíthetsz édes, vagy sós ételeket, még akkor is, ha nem vagy éppen konyhatündér.
A karácsonyi „gyorsan, finomat” sorozat második eleme, ez az egyszerű, könnyen összedobható finomság, amely készítésénél csak a kreativitás szabhat határt. Lehet előétel, de mini szendvicsek helyett is kiváló választás pl. egy partin.
Hozzávalók:
1 csg. Tante Fanny tk. leveles tészta
feketeerdei sonka
füstölt, szeletelt lazac
cm. zöld pesto
a krémhez:
2 tejszínes tömlős sajt
fűszerek (só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagymapor)
valamint:
pár levél ruccola
tojás a kenéshez

Elkészítés:
A leveles tésztát külső csomagolás nélkül pihentesd a konyhapulton 10 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a tepsiket béleld ki sütőpapírral. A tésztát vágd fel 4×4-es kockákra (nálam 60 db), mindegyiket kend le tojással és kb. 12-13 perc alatt süsd készre, majd hűtsd ki. Közben a tömlős sajtot fűszerezd ízlés szerint, alaposan keverd össze és felhasználásig tedd a hűtőbe. A lazacot és a sonkát vágd kisebb darabokra. Habzsák segítségével mindegyik kockára nyomj kevés masszát, arra mehet késhegynyi pesztó, majd a lazac, illetve a sonka darabok. Tálalás előtt díszítsd ruccolával.

Tipp:
Lazac és sonka helyett olívabogyó, dió, tojás, avokádó is kerülhet rá.
Korábban is elkészítheted a krémet, hűtőben tárolva jobban összeérnek az ízek.
Leveles tésztát előző nap is megsütheted, ha kihűlt tedd fedeles dobozba.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).
