Mini sajttorták sütés nélkül.
Az egyik legfinomabb sütés nélküli finomság, habkönnyű krémmel. A karácsonyi „gyorsan, finomat” ötödik eleme ez a desszert, amely tényleg elronthatatlan.
Hozzávalók:
az alaphoz:
75 g cukormentes rostdús keksz (Gullon)
30 g vaj
a krémhez:
125 g mascarpone
100 ml habtejszín (30 %-os cukormentes)
2 teásk. negyedannyi édesítő (8 g)
2 teásk. zselatin fix
fél csg. Dr. Oetker Vanillin Zero
a tetejére:
50 g natúr pisztácia
liofizált málna
valamint 8 db-os szilikon sütőforma

Elkészítés:
A habtejszínt tedd a mélyhűtőbe, legalább fél órára. A kekszet aprítógépben daráld le, add hozzá az olvasztott vajat és a formák aljában egyenletesen oszd el, nyomkodd le, majd tedd a hűtőbe. Közben készítsd el a krémet. A habtejszínt először alacsony fokozaton, majd egyre erősebben kezd el felverni. Amikor már „redőződni kezd”, add hozzá az édesítőt, a cm. vaníliás cukrot, majd a legkisebb fokozaton a mascarponét, végül pedig a zselatin fixet. Kanalazd a kekszes alapra, majd simítsd el a tetejét és tedd a hűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt szórj rá aprított pisztáciát és liofizált málnát.
8 db készült, így 1 db tápértéke: kb. 6 CH / 200 Kcal.

Tipp:
A kekszes alapot pohár aljával a legegyszerűbb lenyomkodni.
Még könnyebb kiszedni a formákból, ha előtte kicsit beteszed a fagyasztóba.
Ha nincs ilyen sütőformád, muffinként is elkészítheted.
Eperrel, áfonyával, szederrel, málnával is nagyon finom.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz.