Karácsonyfa leveles tésztából

Dekoratív mogyorókrémes finomság

A karácsonyi „gyorsan, finomat” hatodik eleme ez a desszert.
Lepd meg vendégeidet ezzel a villámgyorsan elkészíthető karácsonyfasütivel, amely akár az ünnepi asztal dísze is lehet. Ha már nincs több ötleted, ezt még az utolsó pillanatban is megsütheted.

Hozzávalók:
1 csg. Tante Fanny tk. leveles tészta
Diablo cm. mogyorós krém
tojás a kenéshez
valamint: saslik pálcikák, por édesítő

Elkészítés:
A leveles tésztát külső csomagolás nélkül pihentesd a konyhapulton 10 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a tepsit béleld ki sütőpapírral. A tészta felére kenj mogyorókrémet, borítsd rá a másikat, szaggasd ki 5 különböző méretű csillagalakú formával, a legkisebből 2 legyen. Kend le tojással, szúrj 5-5 csillag közepébe pálcikát (a hatodikba nem kell) és süsd készre kb. 12 perc alatt. Amikor kihűltek készítsd el a karácsonyfát. Egy hosszabb pálcikára szúrd rá a csillagokat, a tetejére pedig a legkisebbet. Tálalás előtt szórd meg porédesítővel.

Az én kiszúróformáimmal három karácsonyfa készült.

Tipp:
A maradék tésztát vágd falatnyi darabokra és pár perc alatt süsd meg.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük