Húsvéti tál diétás tojássalátával, házi sonkával, zöldségekkel és a húsvéti kaláccsal, amely most éppen a kenyérsütő formában készült. Recept: https://cukormenteselet.hu/2020/04/07/husveti-fonott-kalacs-egeszsegesen/
Tojássaláta diétásan – 2 főre
Hozzávalók:
3 tojás
1 kis pohár (175 g) 20%-os tejföl
20 g cm. mustár
2 teáskanál citromlé
só ízlés szerint (nálam fél kávéskanál)
frissen őrölt bors
pár szál snidling
+ 1 kávéskanál 20 %-os ecet a tojások főzővízébe

Elkészítés:
Mosd meg a tojásokat, majd tedd hideg vízbe, adj hozzá 1 kávéskanál 20 %-os ecetet és a forrástól számítva 8 percig főzd. Öntsd le a forró vizet és azonnal engedj rá hideget, amit addig cserélj, míg a tojások teljesen kihűlnek. Közben keverd össze a tejfölt a mustárral, ízesítsd sóval, borssal, citromlével és egy olló segítségével vagdosd bele a snidlinget. A megpucolt tojásokat vágd karikára és rétegezd az öntettel egy tálba úgy, hogy alulra és a tetejére is kerüljön. Minimum 1-2 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe teszed. Tálaláskor szórhatsz rá apróra vágott snidlinget, vagy friss petrezselymet.
Tápérték 1 főre kb. 3,5 CH / 210 Kcal, 12%-os tejföllel pedig csak 150 Kcal.

Tipp:
Készítheted lilahagymával, újhagymával vagy medvehagymával is.
Cukorbetegeknek: CH pótlás szükséges.