Medvehagyma krémleves

Van egy alap, lisztmentes krémleves receptem, mindig azt ízesítem tovább. Most medvehagyma szezon van, nem hagyhattam ki. 😊

Hozzávalók
1 csokor medvehagyma (kb. 100 g)
1 póréhagyma, vagy 3-4 szál újhagyma
1-2 evőkanál olaj
1 l húsleves, vagy zöldség alaplé
fél l víz
1 tömlős tejszínes sajtkrém
200 ml habtejszín
frissen őrölt bors

Elkészítés
A póréhagymát karikákra vágom, az olajon megfonnyasztom, majd rádobom a kisebb darabokra vágott medvehagymát (ollóval is vághatod) és azzal is átkeverem. Felöntöm a húslevessel és fél l vízzel, aztán kevés sóval ízesítem (attól függően, hogy leves/alaplé mennyire sós). Amikor a hagymák megfőttek, botmixerrel simára turmixolom. Visszateszem a tűzhelyre és ha ismét forr, belenyomom a tömlős sajtot és folyamatosan keverem, hogy a sajt ne maradjon darabos. Hozzáöntöm a tejszínt, pár percig kevergetem, hogy sima legyen, majd egyet forralok rajta és már kész is. Még frissen őrölt bors megy rá, meg a fedő kb. 10 percre 😊

Tipp
Gazdagíthatod reszelt sajttal is.
Mindig legyen a fagyasztódban egy adag húsleves, vagy alaplé, mert a leveskockával készült változat meg sem közelíti azok ízét. Persze, ha nincs más, akkor 1,5 l vízbe tegyél 1 leveskockát és azzal főzd.

Ha éppen nincs medvehagyma szezon, kapj elő a fagyasztóból pár kockát és amikor a póré, vagy újhagyma majdnem jó, dobd rá és folytasd a recept szerint. Tartósítási tipp: https://cukormenteselet.hu/2020/04/05/medvehagymas-pogacsa-dietas/

Rövidítések
TK: teljes kiőrlésű
CH: szénhidrát
Kcal: kalória
CM: cukormentes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .