Sajtos-tejfölös csirkemell

Szaftos, omlós csirkemell fokhagymás tejfölben sütve, az elmaradhatatlan sajttal a tetején. 😊 Hozzáillő körettel tökéletes, laktató főételt készíthetsz.

Nem mindenki süti elő a csirkemellet az ilyen és ehhez hasonló ételeknél. Bár kicsit tovább tart az előkészület, de szerintem, így sokkal ízletesebb. Csak arra figyelj, hogy ne süsd túl, mert akkor kiszárad.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
450 g tejföl
200 g reszelhető sajt
2 gerezd fokhagyma (12 g)

frissen őrölt bors
1-2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket hosszában vágd 2-3 szeletre, majd azokat pedig félbe. Ne legyen se túl vékony, sem nagyon vastag. A hússzeleteket sózd, borsozd mindkét oldalon. Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és a zsiradékon süsd elő a csirkét. Amíg a hús sül, vágd apróra a fokhagymát, keverd bele a tejfölbe és a tepsi alját vékonyan kend be vele. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az elősütött szeleteket tedd a tepsibe és ha már kész egy sor, a tejföl felét egyenletesen kend el rajta. Mehet rá a második réteg hús is, majd a maradék tejföl. Szórd rá a reszelt sajtot, és légkeveréssel kb. 15-20 perc alatt süsd készre.

Tipp:
A reszelhető sajtok közül válogass kedvedre. Ha azonban figyelned kell a kalóriákra is, akkor alaposan nézd meg, hogy melyik, mennyit tartalmaz. Ez vonatkozik a tejfölre is.
Ha a gyomrod érzékenyebb a fokhagymára, használhatsz fokhagymakrémet is.
Remekül illik hozzá a krumplipüré (kivéve, ha cukorbeteg vagy), a basmati rizs, a bulgur, de én kenyérrel is szeretem, mert olyan jó tunkolni a szaftot. 😊
Cukorbetegeknek: CH pótlás szükséges!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük