Átfordulós fánk

A nagyi régi receptje újragondolva.

Gyorsan készülő kelesztés nélküli fánk, nem csak kezdő háziasszonyoknak. A nagymamám egyik specialitása a szalagos fánk volt, de ha az unokák megkívánták és arra már nem volt idő, akkor ezt az egyszerű, de nagyon finom változatot sütötte nekünk. 💓Talán jobban is szerettük, mert olyan jó móka volt nézni, ahogy a fánkocskák maguktól ide-oda forognak.

Hozzávalók:
260 g zabpehelyliszt (zabp. darálva)
10 g sikér
280 g 12%-os tejföl
2-3 tk. negyedannyi édesítő
2 tojás
1 csg. sütőpor
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd mehet bele a tejfölben elkavart tojás. Pár perc alatt keverd simára a masszát és kb. fél órát hagyd állni. Forrósítsd fel az olajat, mártsd bele a kanalat és azzal szaggasd ki a tésztát. Amikor a fánkok egyik oldala megsül, maguktól megfordulnak.

18 darabot készítettem, így a tápérték 1 fánkban kb. 9 CH/80 Kcal

Tipp:
Tálald cm. lekvárral, vagy darált édesítővel.
Használj fagyiskanalat, így szép egyforma fánkokat kapsz.
Süsd mélyebb edényben és bő olajban, hogy legyen helyük nőni és átfordulni.
Ha nem elég forró az olaj, nagyon felszívja a fánk. Ha túl forró, megégnek.
Cukorbetegeknek: Lassú ch-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .