Gombás melegszendvics

Retro gombás szendvics, gyermekkorom egyik kedvence.

Régen a gyorséttermeket úgy hívták, hogy büfé, ahol az egyik klasszikus étel a melegszendvics volt. Büfék persze most is vannak és különböző melegszendvicsek is kaphatók, de már egyik sem hasonlít igazán arra, ami miatt suli után bementünk abba a bizonyos belvárosi kis étterembe. Ez a recept a régi időket idézi, persze némi átalakítással.

Hozzávalók:
500 g gomba (nálam most csiperke)
1 nagyobb fej vöröshagyma (80 g)
40 g tk. tönkölyliszt
10 g tönköly finomliszt
40 ml cm. habtejszín
240 ml víz
1 evők. olaj
2 kk. kakukkfű
2 kk. oregánó
1 kk. só
frissen őrölt bors
200 g reszelhető sajt
tk. kenyér

Elkészítés:
Vágd apróra a hagymát, dinszteld meg az olajon, aztán add hozzá a felszeletelt gombát. Sózd, borsozd, mehet rá a kakukkfű és az oregánó is. Közepes lángon addig főzd, amíg elfő a leve és a gomba megpuhul. Közben a liszteket keverd csomómentesre kevés vízzel, majd öntsd hozzá a maradék vizet és a habtejszínt is. Kicsit hagyd állni, aztán add a raguhoz és főzd sűrűre.
Kend meg a kenyérszeleteket a krémmel, szórd meg a reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt megpirul.

Tipp:
Még ízletesebb lesz a szendvicskrém, ha szárított fűszer helyett frisset használsz.
Ha gluténmentesen étkezel, akkor készítsd zabpehelyliszttel.
Cukorbetegeknek: Lassú ch-t tartalmaz.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .