Paradicsomos kuszkusz

A kuszkuszt még főzni sem kell! Csak egy kis forró víz, pár perc és kész is.

A semleges ízű kuszkusz kiváló választás a sós és az édes ételekhez egyaránt. Készíthetsz belőle salátát, desszertet, lehet köret, de akár főételként is fogyaszthatod. Most többféle paradicsom került bele, így nemcsak színes, de igazán ízletes is. 

Hozzávalók:
180 ml kuszkusz (150 g)
250 g koktél paradicsom
10-15 nagyobb levél bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:
Forralj fel 320 ml vizet a vízforralóban, öntsd rá a kuszkuszra és fedd le. Közben vágd kisebb darabokra a paradicsomokat, aprítsd fel a bazsalikomot. Amikor már épp csak langyos a kuszkusz, keverd át villával, locsold meg az olajjal, sózd, borsozd, add hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Forgasd össze és már tálalhatod is.

3 felé osztva a tápérték 1 adagban: kb. 35 CH/250 Kcal, a negyede pedig: kb. 26 CH/188 Kcal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük