A kuszkuszt még főzni sem kell! Csak egy kis forró víz, pár perc és kész is.
A semleges ízű kuszkusz kiváló választás a sós és az édes ételekhez egyaránt. Készíthetsz belőle salátát, desszertet, lehet köret, de akár főételként is fogyaszthatod. Most többféle paradicsom került bele, így nemcsak színes, de igazán ízletes is.
Hozzávalók:
180 ml kuszkusz (150 g)
250 g koktél paradicsom
10-15 nagyobb levél bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
Forralj fel 320 ml vizet a vízforralóban, öntsd rá a kuszkuszra és fedd le. Közben vágd kisebb darabokra a paradicsomokat, aprítsd fel a bazsalikomot. Amikor már épp csak langyos a kuszkusz, keverd át villával, locsold meg az olajjal, sózd, borsozd, add hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Forgasd össze és már tálalhatod is.
3 felé osztva a tápérték 1 adagban: kb. 35 CH/250 Kcal, a negyede pedig: kb. 26 CH/188 Kcal.

A kuszkuszt készítheted alaplével, vagy húsleves levével is.
Válassz többféle színű paradicsomot, azzal is különlegesebbé varázsolható ez az egyszerű étel, amely a vega étrendbe is belefér. A kertben most éppen fekete, sárga és piros is volt, de a boltok polcain is találsz sokfajtát.
A paradicsom helyett kaliforniai paprikával, párolt zöldséggel is készítheted.
Nyers salátát is fogyaszthatsz mellé.
Cukorbetegeknek: A kuszkusz és a paradicsom is lassú felszívódású CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).