Zöldségszósz, sült zöldségekből

Színes, illatos szósz tésztára, mártogatósként, de akár kenyérre kenve is.

Amikor tele van a kert zöldséggel, akkor igazán könnyű sütni-főzni. Csak bedobtam a sütőbe, amit a kertben találtam és spagettivel tálaltam. Gyorsan készül, nagyon egyszerű és sokkal egészségesebb, mint a bolti szószok.

Hozzávalók:
(zöldségek tisztítva mérve)
1 nagyobb cukkini (950 g)
néhány paradicsom (500 g)
2-3 sárgarépa (275 g)
1 nagyobb fej fokhagyma (95 g)
200 ml habtejszín
olívaolaj
só, frissen őrölt bors

illetve 500 g durum, vagy tk. spagetti

Elkészítés:
A megtisztított cukkinit, paradicsomot és a sárgarépát vágd kisebb darabokra. A fokhagymáról óvatosan távolítsd el a külső héjakat és nyesd le a tetejét. A zöldségeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe és locsold meg kevés olívaolajjal. A legjobb, ha olajsprayt használsz. Légkeveréssel 180 fokon addig süsd, amíg megpuhulnak (kb. 25-30 perc). Hagy hűlni pár percig a zöldségeket, majd nyomd szét villával, vagy használhatsz botmixert is, de ne pürésítsd teljesen krémesre. Add hozzá a héjból kinyomkodott fokhagymát, a tejszínt és 100 ml vizet. Ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, majd mehet bele kb. 1 evők. olívaolaj. Pár keverés-kavarás és kész is. Forgasd össze az időközben megfőtt tésztával, aztán már tálalhatsz is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük