Wellington hal

Spenótos-sajtkrémes hal, leveles tésztában sütve

Nagyon szeretem a halételeket, igyekszem minél gyakrabban beiktatni az étrendembe. Az egyik kedvencem ez a leveles tésztás változat, amihez nekem már csak friss saláta kell és kész is van a főfogás.
A karácsony tökéletes alkalom arra, hogy lazaccal készítsem, de hétköznapokon megfelel egyéb halfilé is. 

Hozzávalók:
3 db halfilé (330 g)
350 g fagyasztott leveles spenót (paraj porció)
200 g tejszínes tömlős sajt
2 gerezd fokhagyma (13 g)
1 evők. olaj

frissen őrölt bors
kakukkfű
1 csg. Tante Fanny tk. leveles tészta
tetejére:
tojás a kenéshez
szezámmag

Elkészítés:
A kiolvasztott, megmosott halfiléket alaposan csepegtesd le és papírtörlővel itasd fel a felületükről a maradék vizet. Mindkét oldalukat sózd, borsozd és szórj rá kevés kakukkfüvet. A hagymát vágd apróra, dinszteld pár percig az olajon és add hozzá a spenótot. Addig párold, amíg már nincs alatta víz, aztán hűtsd ki kicsit. Közben vedd elő a leveles tésztát a hűtőből és a külső csomaglás nélkül pihentesd a pulton 10 percig. A spenóthoz keverd hozzá a sajtkrémet, sózd, borsozd. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A tészta középső harmadán kenj el 1-2 evőkanálnyi masszát (alul és felül is maradjon ki kb. 2 cm), arra mehet egy halfilé, amire megint spenótos keverék kerüljön. Addig rétegezd, amíg a hal el nem fogy. A tetejére kend a maradék masszát. A tészta vízszintes (kihagyott) széleit kend le vízzel és csomagold be a halat. Először a leveles tészta egyik, majd a másik felét is hajtsd rá. A széleket kicsit nyomkodd össze és hajtsd be a végeit. Tetejét óvatosan vagdosd be éles késsel, de ne vágd át teljesen. Kend le tojással és szórj rá szezámmagot. Mehet is a tepsibe sütőpapírostól és 200 fokon süsd készre (az én sütőmben alsó-felső sütéssel kombinált légkeveréssel kb. 30 perc). 10-15 perc pihentetés után már lehet is szeletelni.

6 felé osztva 1 adag tápértéke: kb. 17 CH / 295 Kcal.

Tipp:
Fogyaszd bulgurral, kölessel, basmati rizzsel, vagy egyéb, a diétába illeszthető körettel.
Tálald friss salátával.
Cukorbetegeknek: Az étel lassú ch-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük