Megszokott ízek, új köntösben, gluténmentesen
Finom szaftos csirkemell sajttal, baconbe csomagolva. A csirketortát többféleképpen lehet készíteni, én most kuglóf formában sütöttem. Csak pár perc előkészület és mehet is a sütőbe. Ilyen egyszerű!
Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé
400 g szeletelt bacon
120 g tejföl (12 %-os)
150 g trappista sajt
150 g füstölt mozzarella
3 tojás (M)
2 gerezd fokhagyma (13 g)
1 kk kakukkfű
1 kk oregánó
só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra és enyhén sózd be. A sajtokat reszeld le, keverd össze, a fokhagymát aprítsd fel. A felhabosított tojásokhoz add hozzá a tejfölt, a fűszereket, a fokhagymát, a sajt kb. 2/3-át, keverd össze, majd mehet bele a csirkemell is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kuglóf formát béleld ki baconnel úgy, hogy kicsit túllógjon a forma szélén, illetve a közepén is. Öntsd bele a csirkés keveréket, a tetejére szórd rá a maradék sajtot és hajtogasd rá a bacont kívül, belül. 180 fokon süsd szép pirosra (nálam kb. 60 perc). A formában hűtsd addig, amíg elválik a falától. Borítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire, aztán told vissza a sütőbe 200 fokra. Addig süsd, amíg a szalonna meg nem pirul.
12 szeletre osztva 1 adag tápértéke: kb. 0 CH / 260 Kcal.

Tipp:
Hidegen lehet szépen szeletelni.
Főzelékhez finom feltét lehet.
Hidegtálakra is kitűnő.
Tortasütőben, őzgerincben, tepsiben is süthető (sütési idő változhat!)
Cukorbetegeknek: Az étel lassú ch-t tartalmaz, amely egy adagban elenyésző, így ch pótlás szükséges.