Régi kedvencem a citromos álom ihlette, az eper pedig megédesítette. Réteges, krémes, gyümölcsös. 💓
Álom pohárkrém eperrel
Hozzávalók 4 főre:
200 ml habtejszín (cukormentes, 30% -os)
200 g tejföl (12%-os)
10 g negyedannyi édesítő
1 kávéskanál vanília aroma
1 citrom (kezeletlen)
1 cs zselatin fix
400 g eper
8 db Gullon Tradizionale zabpelyhes, cukormentes keksz (élelmi rostban gazdag)

Elkészítés:
A habtejszínt tedd a fagyasztóba 30 percre, közben pedig készítsd elő a többi hozzávalót. A poharak aljába tegyél 2-2 kekszet nagyobb darabokra törve, majd az eper felét szeletekre vágva. A többi epret ízlés szerint vágd félbe, vagy nagyobb darabokra, ezek kerülnek a pohár tetejére. Reszeld le a citrom héját, facsard ki a levét.
A habtejszínt először kis fokozaton, majd egyre erősebben kezd el felverni. Amikor már „redőződni kezd”, add hozzá az édesítőt, majd a tejfölt, a vanília aromát, a citrom levét és héját, végül pedig a zselatin fixet. Oszd el a krémet a poharakban és díszítsd az eperdarabokkal. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, de ha nem bírod ki, azonnal is fogyaszthatod. 😊

Tápérték 1 adagban kb. 22 CH/360 Kcal (eper tisztítva mérve).
Tipp:
Ha nem szereted az epret – bár ezt el sem tudom képzelni 😊 – készítheted málnával, barackkal, nektarinnal, friss fügével, vagy más, kedvelt gyümölccsel.
Cukorbetegeknek: a gyümölcs nem csak számolós, de gyors CH is!