Levendulás-fehércsokis fagyi

Elkészült hát a „varázslat”! A levendula különleges íze a fehércsoki ölelésében igazán kivételes ízkombináció.

Hozzávalók:
400 ml 30%-os cukormentes habtejszín
200 ml cukrozatlan sűrített tej
75 g cukormentes fehércsoki (nálam 1 tábla Torras)
2 evőkanál szárított levendulavirág
1 teáskanál (kb. 5 g) negyedannyi édesítő
2 tojássárgája
1 csipet só

Elkészítés:
Melegítsd fel a tejszínt a sűrített tejjel forráspontig, vedd le a tűzről és add hozzá a levendulavirágokat (én nem morzsoltam le, csak kicsi szárral vágtam). Fedd le és hagyd állni kb. 45 percig. Habosítsd fel a tojássárgákat az édesítővel, majd hőkiegyenlítést követően lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a leszűrt levendulás tejszínhez. Mehet bele a csipet só is, aztán főzd pár percig, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor add hozzá a kisebb darabokra tört fehércsokit és addig keverd, amíg teljesen fel nem olvad. Hűtsd ki a masszát és tedd a hűtőbe pár órára, de akár egész éjszakára, hogy jéghideg legyen. Ha van fagyigéped, akkor a masszát öntsd a bekapcsolt gépbe és addig kevertesd, amíg krémes nem lesz (a gép tartályát a leírásnak megfelelően, használat előtt min. 12 órával tedd be a fagyasztóba). Ha elkészült, öntsd jól zárható dobozba és tedd a mélyhűtőbe.
Ha nincs fagyigéped, akkor a jéghideg masszát öntsd előzőleg befagyasztott dobozba, tedd a mélyhűtőbe és fél óránként 3-4 alkalommal kézi mixerrel keverd át.
Fagyikanállal gombócolva tálald.

Tipp:
Tálaláskor díszítsd néhány levendulavirággal, fehércsoki forgáccsal.
Tárold gombócolva a mélyhűtőben, így később könnyebben ki tudod adagolni.
Egy adag, kb.750 ml, én rögtön kettőt csináltam. 😊
Cukorbetegeknek: Mivel gyors CH-t is tartalmaz, ezért gyorsként számold! A Torras fehércsokiban maltitol van, nem mindenki szervezete tolerálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük