Sajtkrémleves liszt nélkül

Nálam ez az egyik „nincs időm főzni, de valami finomat készítenék” kategóriába tartozik. A sajtos teljes kiőrlésű kenyér-háromszögek pedig igazán feldobják a könnyű, lisztmentes levest.

Most retró szendvicssütőt használtam, így még a sütőt sem kellett bekapcsolni.

Hozzávalók:
a leveshez:
1 l húsleves, vagy alaplé
1 l víz
2 tejszínes tömlős (ömlesztett) sajt
200 ml habtejszín (cukormentes)

frissen őrölt bors
a sajtos háromszögekhez:
teljes kiőrlésű szeletelt kenyér (pl. purpur)
kb. 100 g trappista sajt
kb. 100 g füstölt, reszelhető sajt

Elkészítés:
A húslevest/alaplét a vízzel együtt forrástól számítva főzd 10 percig. Nyomd bele a tömlős sajtokat, folyamatos keverés mellett, újra forrást követően add hozzá a tejszínt. Amíg ismét felforr néhányszor keverd meg, sózd ízlés szerint és mehet rá a frissen őrölt bors is. Fedd le, zárd el a tűzhelyt.
Amíg a leves kicsit pihen, a kenyérszeleteket vág el keresztben háromszögekre, szórd meg a kétféle reszelt sajttal és pár perc alatt pirítsd rá a sütőben. Aztán már tálalhatod is!

Tipp:
Még ízletesebbé teheted, ha egy nagy csipet reszelt sajtot teszel a tányér aljára és arra mered rá a forró levest.
Levesbetétként fogyaszthatod forró serpenyőben pirított, teljes kiőrlésű kenyérkockákkal is (cukorbetegeknek nem javasolt a pirítás).
Mindig legyen a fagyasztódban egy adag húsleves, vagy alaplé, mert a leveskockával készült változat meg sem közelíti azok ízét. Persze, ha nincs más, akkor 1 l vízbe tegyél 1 leveskockát és azzal főzd (cukorbeteg figyeljen az összetevőkre, mert szinte mindegyik leveskoca tartalmaz cukrot, vagy „álneves” cukrot).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük