Kókuszos puffancs

A narancs és a kókusz találkozása igazi ízvarázs. Kívül édesen ropogós, belül omlós sütinek már az illata is karácsonyi hangulatú.

Még hogy az édesítőszerrel készült sütemény nem édes?! Ha igazán édes sütire vágysz, de nem akarsz hagyományos cukrot, lisztet használni, akkor ezt a narancsos, kókuszos csodát el kell készítened. 😊 Ezt a sütit a „Kókuszos narancsos pöfeteg” ihlette és annyira jól sikerült, hogy a családom felháborodva 😊 jelezte, hogy üres a kekszes doboz. Kérték, hogy minél előbb süssem meg a következő adagot, de mindjárt duplát. 😉

Hozzávalók:
170 g teljes kiőrlésű liszt
70 g finomliszt
180 g kókuszreszelék
70 g vaj
40 g negyedannyi édesítő a tésztába, plusz darálva a forgatáshoz és a szóráshoz
1 nagyobb narancs (kezeletlen) reszelt héja és leve (kb. 90 ml)
2 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
½ csg sütőpor
csipet só

Elkészítés:
A puhavajat keverd habosra az édesítővel, add hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és alaposan dolgozd el. Mehet bele a csipetnyi só, a reszelt narancshéj, a narancslé, a kókuszreszelék, végül pedig a lisztekben elkevert sütőpor. Dolgozd tészta állagúvá, majd fóliába csomagolva fél órát pihentesd a hűtőben. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Teáskanál segítségével szaggass ki kisebb adagokat a tésztából, formázz golyókat a két tenyered között, majd mindegyiket forgasd meg a darált édesítőben. Sorakoztasd a tepsibe egymástól 3-4 cm-re és légkeveréssel kb. 12-15 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a puffancsok felszíne megrepedezett és könnyen leválik a sütőpapírról. Még langyosan szórd meg mindegyiket darált édesítővel, hogy „havas” legyen. Ha teljesen kihűlt, lezárt dobozban tárold.

Ebből a mennyiségből 40 kisebb puffancsot készítettem, így a tápérték 1 darabban kb. 5 CH/65 Kcal

Tipp:
Tölts meg kókuszos puffancsal egy kekszes dobozt és lepd meg szeretteidet karácsonyra.
A narancsot „görgesd meg” a tenyered alatt felhasználás előtt, így több levet tudsz kifacsarni belőle.
Cukorbetegeknek: Mivel gyümölcslét is tartalmaz, akkor fogyaszd, amikor gyors CH-t is ehetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük