Puha, szaftos tészta, némi füstös ízzel. Akár pogácsa helyett is.

Zsírszegény túró mindig van itthon, nálam ez alap. 😊 Általában édes muffinokat sütök, ám most a zöldségleveshez valami sósat akartam, de a pogácsához nem igazán volt kedvem. Aztán meg ott lapult a hűtőben egy kis sonka, ideje volt felhasználni. 😊

Hozzávalók 12 db-hoz:
250 g zsírszegény túró
150 g apró zabpehely
4 tojás
200 g lilahagyma
100 g light füstölt sonka
100 g edami, vagy más reszelhető sajt
1 tk. olaj
2 kk. sütőpor
só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
Habosítsd fel a tojásokat, add hozzá a zabpelyhet, túrót, sütőport, ízesítsd sóval, borssal és felhasználásig pihentesd. Az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon. Közben béleld ki a muffinformát papírkapszlikkal, reszeld le a sajtot, vágd vékony csíkokra a sonkát, melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Amikor a hagyma kész, hagyd kicsit hűlni, majd a sonkával együtt keverd a masszához. Kanalazd bele a sütőformákba, szórd meg a tetejüket a sajttal és légkeveréssel addig süsd, amíg a sajt megpirul. Ez sütőtől függően kb. 25-30 perc.

Az általam használt alapanyagokkal számolva, 1 muffin tápértéke: kb. 9,8 CH/ 110 Kcal

Tipp:
Készíts hozzá tejfölös mártogatóst: a tejfölt ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal és kevés fokhagymával, vagy fokhagymakrémmel.
Fogyaszthatod pesztóval, vagy épp friss salátával.
Húsmentesen is elkészítheted, sonka helyett reszelj a masszába kevés füstölt sajtot.
Airfryerben is elkészíthető.
Cukorbetegeknek: A hozzávalók lassú felszívódású CH-t tartalmaznak (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük