Citromos túrótorta

Sütés nélküli torta, habkönnyű krémmel, friss citrom ízzel.

Az „ennék egy finom tortát, de nincs kedvem sütni” napokra tökéletes megoldás. Az egész úgy kezdődött, hogy pénteken kisütött a nap, ráadásul a virágosnál megláttam a friss tulipánokat. ☀️🌷 Hát én olyan, de olyan tavaszi hangulatba kerültem, hogy alig bírtam magammal. 😍 Aztán eszembe jutott, hogy már csak néhány nap és 1 éves lesz a blogom! Ez duplán mosolyt csalt az arcomra. 😊
És jött a borongós, ködös szombat…. De nem hagytam, hogy elrontsa a jókedvemet, inkább pikk-pakk összedobtam egy friss, illatos, tavaszt idéző túrótortát. Az asztalra sárga tulipán is került, az égiek pedig meghallgatták a kérésemet, mert, mire elkezdtem fotózni a tortát a nap is kisütött. 😍

Hozzávalók:
Az alaphoz:
250 g cukormentes rostdús keksz (Gullon)
100 g vaj
1 tk. negyedannyi édesítő

A krémhez:
500 g light túró
400 ml cukormentes habtejszín
30 g negyedannyi édesítő
2 kezeletlen citrom
1 csg. zselatin fix (20 g)

Szükséged lesz még egy 28 cm átmérőjű tapadásmentes csatos tortaformára.

Elkészítés:
A habtejszínt tedd a mélyhűtőbe, legalább fél órára. A kekszet és az édesítőt aprítógépben daráld le, add hozzá az olvasztott vajat és a tortaforma aljában egyenletesen oszlasd el, majd tedd a hűtőbe. A tejszínt először kis fokozaton, aztán egyre erősebben kezd el felverni. Ha már „redőződik” mehet bele a túró, az édesítő és a citromok reszelt héja. Facsard ki a citromokat, add hozzá a léhez a zselatint és kis lángon addig melegítsd, amíg teljesen elolvad. Épp csak langyos legyen!
A kihűlt citromos zselét keverd el alaposan a krémben, majd a masszát halmozd rá a kekszes alapra és egyenletesen kend el rajta. Tedd a hűtőbe 2-3 órára, de akár egész éjszakára is.

Tálalás előtt díszítsd a tortát vékony szelet lime karikákkal, citrom darabokkal.

12 részre osztva 1 szelet tápértéke: kb.15 CH / 270 Kcal, 16 felé pedig: kb. 11 CH / 205 Kcal.

Tipp:
Citrus karikák helyett tálalhatod friss gyümölccsel, befőttel.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .