Lazacos tortilla

Unod a reggeli szokásos szendvicsedet? Ennél egy finom vacsorát, de nincs kedved főzöcskézni? Akkor a tortillát épp neked találták ki! Ez a lazacos kb. 5 perc alatt elkészül. 😊

A tortillát egyes források szerint már az aztékok is fogyasztották alapételként. Akkor kukoricából készítették, ami ugyan jobb választás, mint a finomlisztből sütött kenyér, de a teljeskiőrlésű változat a legegészségesebb. A tortillában az a legjobb, hogy hidegen, melegen is eheted és annyi féle finomságot pakolhatsz bele, amennyit csak akarsz.
Íratlan szabály, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Az ideális reggeli mindhárom energiát adó tápanyagot tartalmazza, tehát szénhidrátot, fehérjét és zsírt is. Magas rosttartalmú és jól eltelít.
A jó vacsora is hasonló összetételű, bár a tápanyagok megoszlása súlycsökkenés, vagy súlytartás céljából változhat. Ha a napi kalóriakeretet megfelelően osztod el és este sem éhezel, akkor láss csodát, beindul a fogyás. Persze, megfelelő mozgás is kell a célok eléréséhez.
Ez a lazacos tortilla szendvics az én diétámba reggel és este is belefér, mivel max. 250 kalóriát ehetek mindkét esetben. Figyelek arra, hogy a vacsora is kellően laktasson, így biztosan nem vágyom utána nasira. 😊

Hozzávalók:
1 teljes kiőrlésű tortilla
1 sz. füstölt lazac
2 sz. light mozzarella
2-3 fekete olívabogyó
ruccola
light natúr krémsajt

Elkészítés:
Kapcsold be a szendvicssütőt. A tortilla lapot a szélétől a közepéig vágd be és kend meg az egészet krémsajttal. Minden negyedet mással tölts meg. Tedd rá az egyikre a lazacot, a másikra a mozzarellát, aztán a ruccolát és végül a darabokra vágott olívát. Aztán hajtogasd össze és már mehet is a szendvicssütőbe.
Ugye mondtam, hogy 5 perc alatt elkészül! 😉

Tápérték kb. 28 CH/230 Kcal.

Tipp:
Tálald friss, színes zöldségekkel és máris jobb kedved lesz reggel. 😍
Ha még intenzívebb ízre vágysz, fűszerezd frissen őrölt borssal.
Próbáld ki sonkával, füstölt sajttal, vagy csak nézz be a hűtőbe, biztos találsz kedvedre való tölteléket. 😊
Cukorbetegeknek: Csak a tortilla Ch tartalmát kell számolni. Ha problémát okoz a hal, akkor inkább sonkával, vagy csak sajttal fogyaszd.

Egy válasz

  1. Kedves Csilla!Hálás vagyok az életnek,hogy munkám során megismerhettelek.Mérhetetlen tiszteletet érzek irántad,hogy ekkora fegyelmezettséggel tartod a diétát.Kíváncsiságból elkészítettem a tortillát-nem lazaccal🙂,de nagyon finom volt.Köszönöm-mindenkinek ízlett.Légy szíves még ötletelj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük