Tripla csokis pohárkrém

Egy alapkrém, kétféle csoki, három íz. Csíkos, csokis, réteges. Édesítsd meg a napodat a csupa csokis pohárkrémmel. 😊

A házi csokis pohárkrém nem csak mutatós édesség, de sokkal finomabb, mint a bolti puding.  Ráadásul minél jobb minőségű csokiból készíted, annál csodásabb lesz.

Hozzávalók:
250 g Szarvasi ricotta
200 ml cukormentes habtejszín
50 g étcsoki (85%-os) és némi csokiforgács a díszítéshez
15 g cukormentes fehércsoki
negyedannyi édesítő
3 teáskanál vaníliakivonat, vagy aroma
2 teáskanál rumaroma

Elkészítés:
A tejszínt tedd a fagyasztóba legalább fél órára. Először kis fokozaton, majd egyre erősebben verd fel. Közben vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit. Amikor a tejszín jó kemény, add hozzá a ricottát és 2 tk. édesítőt. Oszd el három egyenlő részre. Az egyikbe tegyél 2-3 tk. étcsokit, 1 kk. édesítőt és 3 tk. vaníliakivonatot. A másikba a maradék étcsokit, 1 tk. negyedannyit és 2 tk. rumaromát. A harmadikba pedig a fehér csoki forgácsait.
A pohár aljára kerüljön a sötét massza, arra a világos, majd a fehér. Rakd a hűtőbe 1-2 órára. Tálaláskor díszítsd étcsoki forgáccsal.

3 részre osztva 1 adag tápértéke: kb. 7 CH / 430 Kcal, 4 felé pedig: kb. 5,5 CH / 330 Kcal.

Tipp:
A csokis rétegek közé némi csokiforgács is kerülhet, vagy morzsolhatsz bele cukormentes kekszet.
Csokiforgácsot a legegyszerűbben éles zöldséghámozóval készíthetsz.
Mivel csak kis mennyiségű az olvasztandó csoki, elég, ha a forró vizet beleöntöd egy edénybe, arra rárakod a csokidarabokat tartalmazó tálat. Pár perc alatt meg is olvad. Közben többször keverd meg, így nem készíted túl és biztosan nem ég meg.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük