Reggelire, vacsorára, de akár ebédre is összedobhatod.
A rántotta tojásból sütéssel készült étel. Többféle változata kedvelt, egyrészt mert laktató, gyorsan készül és nem utolsósorban nagyon finom. 😊 Hogy éppen ki mivel turbózza fel, az tényleg csak fantázia és ízlés kérdése. Most a lazacos tortilla után a rántottásra esett a választásom, melyet némi füstös ízzel dobtam fel.
Hozzávalók:
1 db teljes kiőrlésű tortilla
2 tojás
2 sz. light füstölt sonka
3 sz. light mozzarella
1 tk. olaj
csipet só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az olajon pirítsd meg a sonkaszeleteket. Közben verd fel a tojásokat, ízesítsd egy csipet sóval (a sonka sós) és frissen őrölt borssal. Vedd ki a sonkát a serpenyőből és kezd el sütni a rántottát. Amikor a tojás teteje kissé megszilárdul, tedd rá a tortillát és egy tányér segítségével fordítsd meg a serpenyőben. A középső harmadba kerüljenek a sonkaszeletek, arra pedig a mozarella. Hajtsd rá az egyik, majd a másik oldalát és kicsit nyomd rá. Tálald friss zöldségekkel.
Tápérték kb. 28 CH.
Tipp:
Készítheted gépsonkával, feta sajttal, újhagymával, kaliforniai paprikával, vagy más zöldségekkel.
Próbáld ki a lazacos változatot is: https://cukormenteselet.hu/2021/03/01/lazacos-tortilla/
Cukorbetegeknek: csak a tk. tortilla számolós, amely lassú felszívódású.