Tejszínes-póréhagymás tészta

Villámgyors tészta rohanós napokra, kevesebb, mint fél óra alatt. 😊

A póréhagyma kiváló választás, ha a kedvenc tejszínes-sajtos tésztádat valamivel feldobnád. A tésztában pedig az a jó, hogy változatosan elkészíthető és pillanatok alatt megvan.

Hozzávalók:
250 g durum, vagy teljes kiőrlésű fusilli tészta
1 közepes póréhagyma (nálam tisztítva 120 g)
1 gerezd fokhagyma (8 g)
100 ml cukormentes habtejszín
50 g reszelhető sajt + a tálaláshoz (most edami)
2 evőkanál olaj

frissen őrölt bors
szerecsendió

Elkészítés:
Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt és a vízforralóban forralj vizet. Az olajon párold puhára a felszeletelt pórét, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Mehet rá a só, a frissen őrölt bors ízlés szerint. Öntsd rá a tejszínt, reszelj rá kevés szerecsendiót (intenzív az íze!). Pár perc alatt forrald össze és keverd bele a reszelt sajtot. Közben főzd ki a tésztát „al dente-re”, forgasd bele a szószba és már tálalhatod is a reszelt sajttal.

4 felé osztva a tápérték 1 adagban kb. 46 CH/380 Kcal.

Tipp:
Ha még különlegesebb ízre vágysz, készítsd parmezánnal vagy füstölt sajttal.
A tészta főzési szokásaimat a korábbi tésztás ételeknél találod.
Ha nem ragaszkodsz a vega ételekhez, sonkával, baconnal is készítheted.
Cukorbetegeknek: Számolós a tészta, a póré és a fokhagyma. Sima durum tésztát heti egyszer, teljes kiőrlésűt, vagy egyéb TK tésztát akár naponta is ehetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .