Gombával és sajttal töltött édesburgonya

Az édes batáta találkozása a sós sajttal és a friss zöldfűszerekkel. Igazi ízbomba!

Édesburgonyából már készítettem fasírtot, a zöldség gratin alapja volt, most pedig megtöltöttem zöldfűszeres gombaraguval, sós sajttal. A batáta egyre népszerűbb és már könnyen beszerezhető. Rengeteg pozitív élettani hatása mellet kiváló választás, ha a hagyományos krumplit lecserélnéd.

Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya (nálam 700 g)
250 g barna csiperke
100 g Feta, vagy krémfehér sajt
100 g edami, vagy más reszelhető sajt
1 fej lilahagyma (70 g)
1 g fokhagyma (5 g)
2 tk. olaj és pár csepp a sütéshez
só, bors, oregánó, rozmaring

Elkészítés:
A megmosott édesburgonyákat vágd félbe, villával több helyen szurkáld meg, mindegyikre cseppents kevés olajat és vágott felületükkel felfelé, 180 fokon süsd puhára. Közben az apróra vágott lilahagymát 2 tk. olajon dinszteld meg, add hozzá a felaprított fokhagymát, majd a kisebb darabokra vágott gombát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. Addig párold fedő nélkül, amíg a gomba megpuhul. Ha elkészültek a batáták, kapard ki a belső részüket, de csak annyira, hogy mindegyiknek maradjon széle és alja is. A kikapart részt a felkockázott fetával együtt keverd a gombaraguhoz. Töltsd meg a masszával a batátahajókat, tetejüket szórd meg a reszelt sajttal és told vissza a sütőbe addig, amíg a sajt megpirul.

4 felé osztva a tápérték 1 adagban kb. 38 CH/355 Kcal.

Tipp:
Használj friss fűszereket, mert intenzívebb az aromájuk.
Próbáld ki a többi édesburgonyás receptemet is:
https://cukormenteselet.hu/2020/10/03/edesburgonya-fasirt-sutoben/
https://cukormenteselet.hu/2021/04/12/zoldseg-gratin/
Cukorbetegeknek: Az étel lassú CH-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük