Áfonyás-fehércsokis pohárkrém

Réteges, krémes, gyümölcsös desszert, amit még sütni sem kell. 😊

A pohárkrém nagy előnye, hogy könnyű összeállítani, pikk-pakk kikevered az alapkrémet, amit bármilyen gyümölccsel feldobhatsz. Ez a kombináció azért is különleges, mert a fagyasztott áfonya inkább édeskés, ugyanakkor a friss kissé fanyar. A citrom és a fehércsoki pedig még fokoz az ízhatáson.

A ricottát azért szeretem, mert lényegesen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a mascarpone és alakbarát desszert készíthető belőle pár hozzávalóval. A rostdús keksz, mint ahogy az elnevezése is utal rá, élelmi rostban gazdag és nem utolsó sorban cukormentes is.

Hozzávalók:
250 g Szarvasi ricotta
200 ml cukormentes Milfina habtejszín
125 g friss áfonya
100 g Spar gyorsfagyasztott áfonya
20 g cukormentes fehércsoki
10 g negyedannyi édesítő
8 db cukormentes rostdús keksz (Gullon)
2 kk. vaníliakivonat, vagy aroma
1 citrom (kezeletlen) héja és leve

Elkészítés:
A tejszínt minimum fél órára tedd a fagyasztóba, majd verd fel, először kis fokozaton, aztán egyre erősebben. Add hozzá a ricottát, az édesítőt, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját és a levét is. Oszd ketté a krémet, az egyikbe keverd bele a fagyasztott áfonya felét, a másikba pedig a fehércsoki forgácsokat. Törd kisebb darabokra a kekszet, ez kerüljön az üveg, vagy a pohár aljára, mehet rá az áfonyás krém, arra a fagyasztott áfonya, aztán a fehércsokis krém. A tetejét díszítsd friss áfonyával. Rakd a hűtőbe fél órára, hogy az ízek kicsit összeérjenek és már fogyaszthatod is.

4 részre osztva 1 adag tápértéke: kb. 18 CH / 360 Kcal.

Tipp:
Ha ropogósan szereted a kekszet, akkor fogyasztás előtt max. 1-2 órával állítsd össze, különben a keksz elázhat. Vagy készítsd elő a krémeket és akkor rétegezd, mielőtt az asztalra kerül.
Készítheted eperrel, málnával, szederrel, de a meggy, a barack, vagy más gyümölcs is jó választás ehhez az alapkrémhez.
Ha nincs friss áfonya, akkor használj csak fagyasztottat, ilyenkor kevesebb édesítő is elég lehet.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük