Bodzazselés panna cotta

Csodás vaníliás krém, bodzazselé és lebegő eperdarabok.

Az olaszok klasszikus poharas desszertje adta az ötletet, de a szokásos gyümölcsös öntet helyett, inkább a cukormentes bodzaitalomat zselésítettem. Aztán persze az egyik kedvelt gyümölcsöm, az eper sem maradhatott ki ebből a receptből (sem). 😊🍓

Hozzávalók:
A krémhez:
400 ml cukormentes habtejszín
200 ml víz
10-15 g negyedannyi édesítő
8 g étkezési zselatin
1 vanília rúd

Bodzazseléhez:
500 ml cukormentes bodzaital – recept: https://cukormenteselet.hu/2020/05/10/bodzaital-cukormentesen/
50 ml víz
10 g étkezési zselatin

valamint 100 g eper

Elkészítés:
A panna cottához keverd el 50 ml vízben a zselatint és hagyd amíg megduzzad. A maradék vizet, a habtejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a héjjal, folyamatos keverés mellett forrásig melegítsd. Vedd le a tűzről, add hozzá az édesítőt, a zselatint és alaposan kavard össze. Amíg hűl, többször keverd át. Ha már langyos, távolítsd el a vaníliahéjat, öntsd formákba, vagy poharakba és tedd a hűtőbe dermedni.
A bodzazseléhez szintén keverd el a zselatint a vízben. Forrald fel a bodzaitalt, zárd el a tüzet és add hozzá a zselatint. Amikor már éppen csak langyos, öntsd a krémre, rakd a hűtőbe. Ha dermedni kezd, nyomd bele az eperdarabokat.

5 részre osztva 1 adag tápértéke: kb. 1,4 CH / 240 Kcal.

Tipp:
Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből pár percre, így a krém lágyabb, selymesebb lesz.
Készítheted más, általad kedvelt gyümölccsel is.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük