Gyümölcsös tiramisu

Könnyed, gyümölcsös, krémes, egy kicsit sem édes 😊

Az eredeti tiramisut azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Maga az olasz kifejezés átvitt értelemben azt jelenti „dobj fel”, ami a hagyományos receptben a kávéra és a kakaóra utal. Nos én pont ezt a két összetevőt hagytam ki. 😉 Helyette csodás eperrel és cm mandulaitallal dobtam fel 🍓😊

Hozzávalók:
500 g Szarvasi mascarpone
280 g eper
6 tojás
4 tk rumaroma
1-2 tk vaníliakivonat (vagy aroma)
1-2 dl Alpro cukormentes mandulaital
negyedannyi édesítő
18 db cukormentes babapiskóta (https://kifoztuk.hu/babapiskota-cukor-es-glutenmentesen/)

Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat, a sárgákat 2-3 tk. negyedannyival és a vaníliakivonattal keverd habosra. Add hozzá a mascarponét, 2 tk. rumaromát és keverd kemény habos krémmé. A tojásfehérjét kezd el felverni, mehet bele 1 tk. édesítő, majd a kemény habból egy keveset vegyél ki, azzal lazítsd fel a sárga krémet, a többit pedig óvatosan kavard bele. Vágd ketté az epreket. A mandulaitalt ízesítsd 1 tk. negyedannyival és 2 tk. rumaromával, majd ebbe mártsd bele a babapiskótákat, de csak annyira, hogy ne ázzanak el. Egy tál, vagy forma alját kend meg vékonyan krémmel, rakd ki egy sor mártott babapiskótával, mehet rá a krém, arra jön az eper fele, aztán a lerítak szerint folytasd a rétegezést. A tetejére krém kerüljön. A kész tiramisut tedd a hűtőbe 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára.

Tipp:
Ha éppen nincs eper, készítheted áfonyával, málnával, ribizlivel, szederrel, de a meggy, vagy más savanykásabb gyümölcs is jó választás lehet.
Akár poharakba is rétegezheted, úgy is nagyon mutatós ez a desszert.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük