Gombapörkölt tejfölösen

Egyszerű, gyors, ízletes, illatos. Kell ennél több? 😍

A gomba kiváló alapanyag, változatosan el tudod készíteni. Ránthatod, töltheted, illatos szószt készíthetsz a tésztádra, adhatsz hozzá húst, de anélkül is finom, laktató ételeket varázsolhatsz belőle. Elég, ha egy kicsit változtatsz a hozzávalókon, vagy csak másként fűszerezed és máris úgy érzed, hogy valami újat alkottál. 😊 A klasszikus gombapaprikást feldobtam illatos fűszerekkel és sűrű, tunkolni való szafttal készítettem.

Hozzávalók:
500 g csiperke
175 g tejföl (kis poharas)
1 nagyobb hagyma (100 g)
1 evők tk. liszt (8 g)
1 evők. olaj
2 kk. fűszerpaprika
1 kk. oregánó
1 kk. kakukkfű

frissen őrölt bors

Elkészítés:
Öntsd a forró serpenyőbe az olajat, majd dinszteld meg benne az apróra vágott hagymát. Közben szeleteld fel a gombát. Amikor a hagyma elkészült, add hozzá a fűszerpaprikát és a gombát is. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és fedő alatt párold meg. Ha nem enged elég vizet, önts hozzá egy keveset, hogy a végén elég szaftja legyen. Keverd csomómentesre a tejfölt a liszttel, majd, amikor a gomba megpuhult, hőkiegyenlítést követően add hozzá a tejfölt is. Folyamatos keverés mellett pár perc alatt főzd össze és tálalásig fedd le.

Tipp:
Tálald basmati rizzsel, tk.galuskával, vagy valamilyen reformkörettel, de friss tk. kenyérrel is finom.
Próbáld ki ezt a gombaragut is: https://cukormenteselet.hu/2020/11/14/csirke-cacciatore/. Hogy hússal, vagy anélkül, azt rád bízom.
Cukorbetegeknek: Ch pótlás szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük