Répás-diós muffin

Elronthatatlan finomság kezdőknek… is 😊

Megint egy régi recept az új (cukorbeteg) életemre szabva. A muffint azért szeretem, mert könnyen, kevés munkával elkészíthető és bátran variálható. Szinte nem is kell hozzá külön bevásárolni, mert a konyhai alapkészlet minden hozzávalót tartalmaz.
A tésztát sárgarépával gazdagítottam, így puha, szaftos és sokáig nem szárad ki. Jelentős előnye még, hogy bármikor, bárhova magaddal cipelheted, nem foglal nagy helyet és nem igényel különösebb tárolást sem.

Hozzávalók:
260 g sárgarépa (tisztítva mérve)
150 g tk. tönkölyliszt
50 g tönköly finomliszt
50 g dió
50 ml cm. habtejszín
30 g negyedannyi édesítő
4 tojás
50 ml olaj
1 tk. Bourbon Vaníliás cukorhelyettesítő
1 kk fahéj
fél sütőpor
1 csipet só

Elkészítés:
A tojásokat habosítsd fel az édesítővel és a „vaníliás cukorral”, majd add hozzá az olajat 2-3 részletben, aztán a habtejszínt és 50 ml hideg vizet. A lisztekbe keverd el a sütőport, az apróra vágott diót, a fahéjat és a sót. Kavard össze a két tál tartalmát, majd forgasd bele a reszelt sárgarépát is. A masszát oszd el a papírkapszlikkal bélelt muffin formában. Előmelegített sütőben, légkeveréssel, 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.

Ebből az adagból 12 muffin készült, így 1 db tápértéke: kb. 12 CH / 140 Kcal.

Tipp:
Fahéj helyett használhatsz szerecsendiót, mézeskalács fűszert is.
Cukorbetegeknek: A süti lassú ch-t tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .