Reszelt almás süti

Könnyű almás-fahéjas kevert süti.

A kevert sütik népszerűsége vitathatatlan. Gyorsan készülnek, a recept egyszerű és csak néhány hozzávalóra van szükség. Ez az almás süti nem csak nagyon finom, de napokig puha marad, nem szárad ki.

Hozzávalók:
230 g tk. tönkölyliszt
50 g tönköly finomliszt
30 g negyedannyi
2 db közepes alma (tisztítva: 325 g)
1 kis pohár 12 %-os tejföl (175 g)
100 ml olaj
1 tojás
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. Bourbon Vaníliás cukorhelyettesítő
fél sütőpor
kisebb citrom reszelt héja
1 csipet só

Elkészítés:
A tojást az édesítővel és avaníliás cukorral” verd habosra, több részletben add hozzá az olajat, majd mehet bele a tejföl. Aztán spatulával kavard bele a reszelt almát és a citromhéjat is. A száraz hozzávalókat keverd össze, és dolgozd egybe a két edény tartalmát. Ragacsos masszát kapsz. Sütőpapírral bélelt kb. 32 x 22 cm-es tepsiben, 180 fokon, légkeveréssel süsd kb. 40-45 percig.

20 részre osztva, 1 szelet tápértéke kb. 10 CH/105 Kcal.

Tipp:
Ha az alma elég édes, akkor készítsd kevesebb negyedannyival, vagy akár anélkül is.
A vaníliás cukorhelyettesítőt lecserélheted vaníliakivonatra, vagy aromára.
Cukorbetegeknek: Mivel gyümölcsöt is tartalmaz, akkor fogyaszd, amikor gyors CH-t is ehetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük