Testápoló házilag

Csodás kókusz illatú, selymes bőr. 😍

Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy idén nem lehetett panaszunk az őszi időjárásra. Ám mostanában a reggelek ugyancsak hűvösek, esetenként hidegek. Már a bőrömön is észrevettem, hogy könnyebben kiszárad, hiába kentem minden tusolás után. Mivel a korábbi testápolóm nagyon gyorsan fogyott és egyre drágább lett, így inkább én készítettem illatos, hidratáló testvajat, amit nem is kell mindennap használni.
Az egyik összetevő mi más is lehetne, mint a bio extra szűz kókuszolaj, amely még tartalmazza a vitaminokat, a laurinsavat és finom kókusz illata van. Kiválóan hidratál, lelassítja a bőr öregedését.
Az Aloe vera, vagy orvosi aloé könnyen nevelhető, szobanövényként is jól érzi magát. Nem igényel túl sok törődést, viszont nagyon sokoldalúan felhasználható. Nagyon jó hidratáló, frissíti, ápolja a bőrt.
Az én bőröm viszonylag gyorsan beissza ezt a testápolót, ám mivel nem olyan gyorsan szívódik fel, mint a boltban vásároltak többsége, így inkább este, lefekvés előtt használd.

Hozzávalók:
120 g extra szűz bio kókuszzsír
60 g Aloe vera gél

Elkészítés:
Vágj le az aloe húsosabb leveleiből néhányat, öblítsd le folyó víz alatt, majd vágott felülettel lefelé, kicsit megdöntve, állítsd a darabokat papírtörlőre. Amikor már teljesen kifolyt a sárgás-barna folyadék (gyanta), vágd le a végeket. Kés segítségével távolítsd el a tüskéket és vágd ketté a leveleket. Kanállal kapard ki a gélt egy tálba, azután add hozzá a kókuszzsírt és botmixerrel pár perc alatt készítsd el a krémet. Töltsd jól záródó üvegbe és már használhatod is. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, tárold hűtőben.

Tipp:
Fürdés/tusolás előtt vedd ki a hűtőből, így könnyebben kenhető.
Ha nincs otthon növényed, kapható már olyan gél is, amely 99%-ban bio aloe vera levet tartalmaz. Ez ugyan nem olcsó, így inkább vegyél egy cseréppel. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük