Sült fokhagymás szendvicskrém

Unod már a szokásos szendvicseket? Akkor készíts magadnak szendvicskrémet.

A fokhagyma nagyon egészséges, télen pedig az egyik legjobb módszer, hogy feltúrbózd vele az immunrendszeredet. Ennek a nagyon egyszerű szendvicskrémnek nem csak a sült fokhagyma, de a rozmaring is igazán különleges ízt ad.

Hozzávalók:
4 fej fokhagyma
100 g natúr ömlesztett sajt
olívaolaj

frissen őrölt bors
friss rozmaring

Elkészítés:
Távolítsd el a fokhagyma gyökérrészét és a pergamenszerű héjat is úgy, hogy egyben maradjon, majd mosd meg. 1 tk. olajra tedd rá a fejeket, sózd, borsozd, pár csepp olajat csepegtess rájuk, és tűzdeld meg néhány rozmaringágacskával, köréjük pedig tegyél 1-2 nagyobb ágat. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt süsd puhulásig (kb. 30-40 perc).
A kihűlt gerezdekről tisztítsd le a héjat. A sült fokhagymát ízesítsd frissen őrölt borssal, pár levél apróra vágott rozmaringgal, majd keverd hozzá az ömlesztett sajtot és 1 tk. olívaolajat.

Tipp:
Kend pirítósra (cukorbetegeknek nem ajánlott), friss kenyérre.
Mártogatósként is fogyaszthatod vékony csíkokra vágott sárgarépával, zellerszárral.
Tárold hűtőben, rohanós napokon pedig csak főzz ki hozzá egy tésztát.
Remek öntet lehet salátákra, de eheted sült húsokhoz is.
Cukorbetegeknek: A krém lassú ch-t tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük