Zellerpörkölt

Amilyen könnyű elkészíteni, épp annyira finom!

Régebben elképzelhetetlen volt számomra, hogy a  pörkölt, mint az egyik legnépszerűbb magyaros étel ne húsból készüljön. Az meg, aztán végképp távol állt tőlem, hogy teljesen húsmentes legyen.😊 Na de, hogy zellerből csináljam…😃
Amikor elkezdtem diétázni a zöldségeket inkább csak nyersen fogyasztottam, kivéve a leveseket, de a zellert akkor sem  ettem meg. Korábban már készítettem borsóból pörköltet, az azóta is az egyik kedvencünk. Árválkodott egy szép nagy darab zeller a hűtőben, így gondoltam egy merészet és pörköltet főztem belőle. Olyan finom lett, hogy biztosan gyakran kerül majd a menübe.😍

Hozzávalók:
1 nagyobb fej zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 koktélparadicsom
1 szelet zöldpaprika
1 ek. olaj
1 tk. pirospaprika
2 kk. Édes Anna

frissen őrölt bors

Elkészítés:
Dinszteld meg az olajon az apróra vágott hagymát, húzd le a tűzről, szórd rá a paprikát. Öntsd fel kb. 300 ml vízzel és add hozzá a felkockázott zellert, a paradicsomot, paprikát és az Édes Annát. Sózd, borsozd és addig főzd, amíg a zeller megpuhul.

Tipp:
Fogyaszd basmati rizzsel,bulgurral, kölessel vagy egyéb a diétába is beilleszthető körettel, de kenyérrel tunkolva is nagyon finom.
Gazdagíthatod tejföllel, vagy fogyasztáskor tegyél rá egy keveset.
Cukorbetegeknek:
CH pótlás szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .