Snidlinges – ricottás szendvicskrém

Tavaszváró szendvicskrém, némi kreativitással tálalva.

A ricottát azért szeretem, mert semleges alapanyag. Ha akarom édesítem és egy tortát dobok fel vele, vagy éppen pohárkrémet készítek belőle. De sósan, különböző fűszerekkel ízesítve is bátran variálható.
A paradicsom tulipánokkal már régóta szemeztem😊, de vagy nem volt hozzá recept, vagy olyan alapanyagokból állt a krém, ami nekem annyira nem jött be. Aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen egy átlagos reggeli hozzávalóiból is elkészíthetem, így bevásárolnom sem kellett és még snidling is volt az ablakban. 😊

Hozzávalók:
250 g ricotta
90 g tejföl
1 evők. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk. citromlé

frissen őrölt bors
pár szál snidling
6-8 db hosszúkás paradicsom

Elkészítés:
Vágd be a paradicsomok tetejét „X” alakban háromnegyedig és kapard ki a belsejüket. A ricottát, a tejfölt és az olívaolajat keverd össze, ízesítsd sóval, borssal, citromlével és az apróra vágott fokhagymával. Néhány szál snidlinget apríts fel és keverd a krémhez, majd töltsd meg a paradicsomokat. A maradék snidlingből készítsd el a tulipánok szárát és rendezd el a virágokat a tányéron.

Tipp:
Ötletes vendégváró is lehet, vagy csak dobd fel vele a szokott reggelidet.
Fogyaszd pirítóssal (cukorbetegeknek nem ajánlott), friss kenyérrel, de sült hús mellé is kiváló.
Használj több színű paradicsomot, így még színesebbé teheted a tányérod.
Cukorbetegeknek: CH pótlás szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .