Cappuccino szelet

Kávé a tésztában, kávé a krémben.☕️😍

Na és persze kávé a pohárban, mert így lesz tökéletes a desszerted. Ha még egy jó könyvet is találsz hozzá, akkor lesz csak igazán csodás a délutánod.❤️

Puha olajos piskóta és lágy kávés krém kakaóval a tetején. Ez a süti is egy nagyon régi recept alapján készült, de annak a tésztájában nem volt kávé, sőt még a krémben sem. Nem is igazán tudom, hogy miért volt cappuccino szelet a neve, talán a külleme miatt.😊 Úgy gondoltam, ha már átalakítás, akkor legyen igazi átszabás, így mindenhova IS kávé került. 😍

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
90 g barna rizsliszt
30 g negyedannyi
20 g cm. kakaó
100 ml étolaj
20 ml presszókávé
fél csg. sütőpor

A krémhez:
200 g vaj/margarin
200 ml cm. habtejszín
30 g negyedannyi édesítő
40 ml presszókávé
2 csg. tejszínes puding
2 tk. vaníliakivonat (vagy aroma)
1 csg cm. vaníliás cukorhelyettesítő

Tetejére:
cm. kakaó, vagy cm. reszelt étcsoki

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy kb. 32 x 22 cm-es tepsit. A tojássárgákat keverd habosra az édesítővel, add hozzá a hideg kávét, majd az olajat több részletben, folyamatos kavarás mellett. Mehet bele a lisztben elkevert kakaó és sütőpor. A fehérjéket verd kemény habbá, 1-2 kanálnyival lazítsd fel a masszát, a többit pedig óvatosan forgasd bele. Kb. 25-30 perc alatt süsd készre (tűpróba).
Keverd össze a tejszínt 400 ml vízzel és pár kanálnyival kavard csomómentesre a pudingokat, majd öntsd hozzá a tejszínes vízhez és főzd meg. Habosítsd fel a vajat az édesítővel, a vaníliás cukorral és a vaníliakivonattal, add hozzá a kihűlt pudingot, alaposan dolgozd össze, majd a hideg kávét 2-3 részre osztva keverd bele. Pár perc alatt kavard egyneművé. Kend a krémet a kihűlt tésztára, a tetejére szórj kakaót, vagy reszelj rá étcsokit.

20 szeletre osztva a tápérték 1 adagban kb. 4 CH/160 Kcal.

Tipp:
Még fokozhatod az ízélményt egy kis tejszínhabbal.😊
Amíg a puding kihűl, többször keverd át, hogy ne bőrösödjön meg.
Cukorbetegeknek: a süti gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .