Lusta asszony rétese gluténmentesen

Az elronthatatlan pár perces finomság.

Könnyed túrós süti, nem csak kezdő háziasszonyoknak. Ismét egy régi recept új köntösben, egészségesebb változatban. 
Ez az a süti, ami mindig kihúz a pácból, ha semmi, de komolyan semmi kedvem sincs sütni, de úgy ennék valami finomat.😊Tényleg pár perc az előkészület, aztán a többi a sütő dolga. 
Készülhet gyümölccsel, vagy anélkül. Most málna, sárgabarack és körte volt a kertben, így ezekkel szórtam meg a túrót, három részre osztva ezzel a sütit. Mindhárom kapott néhány szavazatot. Nekem mindegyik ízlett.😉

Hozzávalók:
500 g rögös túró
170 g barna rizsliszt
100 ml cm. habtejszín
100 g vaj
40 g negyedannyi édesítő
2 tojás
1 tk. vaníliakivonat (vagy aroma)
fél csg. sütőpor
reszelt citromhéj
gyümölcs ízlés szerint (elhagyható)

Szükséged lesz még egy kb. 30 x 20 cm-es tepsire

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vaj egy részével alaposan kend ki a tepsit (az oldalát is), a maradékot pedig olvaszd fel. Keverd össze a barna rizslisztet, a sütőport és 30 g negyedannyit egy tálban. Egy másikban habosítsd fel a tojásokat 10 g negyedannyival és a vaníliakivonattal, majd öntsd bele a habtejszínt, 200 ml hideg vizet és az időközben langyosra hűlt olvasztott vajat.
Szórd a tepsibe a lisztes keverék felét, arra a túrót és a reszelt citromhéjat. Ha gyümölccsel készíted, akkor az a túró tetejére kerüljön. Erre jön még a maradék liszt egyenletesen elosztva, majd a tojásos keverék. A folyékony hozzávalókat úgy öntsd rá, hogy minden részt befedjen, ne maradjon száraz lisztes felület.
Mehet is a sütőbe, légkeveréssel először 180 fokon 15 percre, majd 160 fokon süsd készre (sütőtől függően kb. 20 perc).

A sütit 12 részre osztva, 1 szelet tápértéke: kb. 10 CH/ 135 Kcal (gyümölcs nélkül).

Tipp: Készítheted meggyel, szederrel, ribizlivel, vagy bármely általad kedvelt gyümölccsel.
Hűtőben pár napig eláll, már ha marad.😃
Nyári melegben jól lehűtve a legjobb.
Cukorbetegeknek: Lassú ch-t tartalmaz (gyümölcs nélkül)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .