Kapros túróval töltött gomba

Air fryerben, sütőben, grillen, de akár serpenyőben is készíthető.

A túróval töltött gomba kiváló választás, ha valami húsmentes, könnyebb ételre vágysz.
A gombát azért szeretem, mert változatos, finom, laktató ételeket tudok belőle sütni-főzni és nem állok órákig a konyhában. Sőt, amíg a gomba sül, a köret is elkészül.

Hozzávalók:
500 g grill csiperkegomba (tisztítva: 410 g)
250 g krémes light túró
50 g lilahagyma
50 g light trappista
1 gerezd fokhagyma (8 g)
1 evők. olaj
pár szál kapor

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A gombákat tisztítsd meg, vágd apróra a hagymákat. A lilahagymát dinszteld meg az olajon, majd add hozzá a fokhagymát és az összevágott tönköket. Sózd, borsozd ízlés szerint. Közben a gombafejeket sózd be, keverd a túróba az összeaprított kaprot. Amikor a hagymás ragu kihűlt, kavard a túróhoz és töltsd meg a gombákat. Most éppen air fryerben sütöttem 180 fokon először 10-12 percig, majd megszórtam a reszelt sajttal és visszatoltam még 4 percre.
Sütőben is készítettem már, 200 fokra előmelegítve, légkeveréssel 20-25 percig sült, aztán már csak a sajtot olvasztottam rá pár perc alatt.
Sült már grillen is, ott a füsttől még pikánsabb lett.

8 db készült, így 1 tápértéke kb. 2 CH / 50 Kcal.

Tipp: 
A túrós krémet előre is elkészítheted, aztán már csak be kell dobni a sütőbe és pár perc alatt kész.
Kapor helyett ízesítheted kakukkfűvel, oregánóval, vagy más zöldfűszerrel.
Tálald basmati rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, kölessel, vagy egyéb reformkörettel.
Vega étrendbe is beilleszthető.
Cukorbetegeknek: CH pótlás szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .