Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött párnák

Air fryerben, leveles tésztából

Villámgyors, egyszerű és nagyon finom.

A konyhakész leveles tésztából percek alatt varázsolhatsz sós, vagy édes finomságokat, főként, ha air fryerben sütöd. Hogy éppen mivel töltöd, annak tényleg csak a fantáziád szab határt.
Ahhoz, hogy a diétát megfelelően tudjam tartani, szükségem van egy alapkészletre. Ez a sós nasi úgy készült, hogy volt a hűtőben egy lejárathoz közeli tömlős sajt és egy kisebb darab edami.

Hozzávalók:
1 csg. leveles tészta (nálam Tante Fanny tk.)
100 g tejszínes tömlős sajt
60 g kemény sajt
1 kisebb tojás
fél kk. fokhagymakrém
kakukkfű (fél kk.)
oregánó (fél kk.)
só (nagy csipet)
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A tésztát vedd ki a hűtőből, távolítsd el róla a külső csomagolást és hagyd legalább 10 percig a konyhapulton. Közben verd fel a tojást, reszeld le a sajtot, készítsd el a tölteléket. Keverd össze a tömlős sajtot 50 g reszelt sajttal, add hozzá a sót, a fokhagymakrémet, őrölt borsot és ízesítsd kakukkfűvel, oregánóval. 
A széthajtott tészta egyik felére oszd el kis halmokban a sajtkrémet úgy, hogy közöttük hagyj ki 1-2 cm-t. A töltelék nélküli részeket kend meg a felvert tojással, majd hajtsd rá a tészta másik felét. A széleket és a töltelék kupacok között is nyomkodd össze kicsit, aztán vágd fel a tésztát 9 egyenlő részre (a töltelékek között). Villával mintázd körbe, így a töltelék nem folyik ki és csini kispárnákat kapsz.😊 Tetejüket kend le tojással és 1-2 helyen szurkáld meg fogpiszkálóval. Mehetnek is  az air fryerbe, ahol 180 fokon először süsd 5-6 percig, majd szórd rá a sajtot és told vissza 2-3 percre.

9 db-ot sütöttem, így 1 db tápértéke: kb. 9 CH / 165 Kcal.

Tipp:
Zöldfűszer helyett készítheted füstölt sajttal is.
A recept szerint a vega étrendbe is belefér, ha nem ragaszkodsz hozzá, akkor a töltelékbe tehetsz pirított szalonnát, sonkát, bacont is.
Sütőben is készíthető, akkor szórd rá a maradék reszelt sajtot és 200 fokon, légkeveréssel 10-12 perc alatt süsd aranybarnára.
Ha nem vagy cukorbeteg, sütheted light leveles tésztából is.
Cukorbetegeknek: lassú felszívódású CH-t tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük