Csokitorta lágy krémmel

Puha kakaós tészta, egy alapkrém, kétféle csoki.

Amikor tudod, hogy az ünnepelt szereti a csokit, a csokis finomságokat, de az étcsoki és a klasszikus csokitorta nem tartozik a kedvencei közé. Na akkor kell egy kis kreativitás és a jól bevált recepteket ötvözve, kicsit átszabva, újat alkotni.
A torta tésztáját a Cappuccino szelet ihlette, a krémet pedig a Tripla csokis pohárkrém.
Anyukám szülinapjára készítettem először ezt a tortát.❤️Annyira ízlett mindenkinek, hogy alig tudtam egy szeletet megmenteni a fotózáshoz.😊

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
90 g barna rizsliszt
30 g negyedannyi
20 g cm. kakaó
100 ml étolaj
20 ml hideg víz
fél csg. sütőpor

A krémhez:
500 g Szarvasi ricotta
200 ml cukormentes habtejszín
100 g étcsoki (85%-os) és némi csokiforgács a díszítéshez
15 g cukormentes fehércsoki
4 teáskanál negyedannyi édesítő 
4 teáskanál vaníliakivonat, vagy aroma 
3 teáskanál rumaroma
1 cs. Zselatin fix

Szükséged lesz még egy 28 cm átmérőjű tapadásmentes csatos tortaformára is és némi sütőpapírra.

Elkészítés:
A tortasütő aljára vágj kerek sütőpapír formát, a habtejszínt tedd a fagyasztóba legalább 30 percre, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojássárgákat keverd habosra az édesítővel, add hozzá a hideg vizet, majd az olajat több részletben, folyamatos kavarás mellett. Mehet bele a lisztben elkevert kakaó és sütőpor. A fehérjéket verd kemény habbá, 1-2 kanálnyival lazítsd fel a masszát, a többit pedig óvatosan forgasd bele. Légkeveréssel, kb. 25-30 perc alatt süsd készre (tűpróba).
Vedd ki a tejszínt a fagyasztóból. Először kis fokozaton, majd egyre erősebben verd fel. Közben vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit. Amikor a tejszín jó kemény, add hozzá a ricottát, 1 tk. édesítőt és a zselatin fixet. Felezd el a kémet. Az egyikbe keverd el az olvasztott (épp csak langyos) étcsokit, 2 tk. édesítőt, 3 tk. vaníliakivonatot és 3 tk. rumaromát. A másikba pedig a fehér csoki forgácsait, 1 tk. édesítőt és 1 tk. vaníliakivonatot. Ha a tészta kihűlt, vedd ki a formából, húzd le róla a sütőpapírt és vágd ketté. Az alsóra kend az étcsokis krémet, borítsd be a piskóta másik felével, arra pedig a fehércsokis massza kerüljön. Tedd a tortát a hűtőbe 1-2 órára, de akár egész éjszakára is. Tálaláskor díszítsd étcsoki forgáccsal.

12 részre osztva 1 szelet tápértéke: kb. 8 CH / 275 Kcal.

Tipp:
Csokiforgácsot a legegyszerűbben éles zöldséghámozóval készíthetsz.
Mivel csak kis mennyiségű az olvasztandó csoki, elég, ha a forró vizet beleöntöd egy edénybe, arra rárakod a csokidarabokat tartalmazó tálat. Pár perc alatt meg is olvad. Közben többször keverd át. Így nem készíted túl és biztosan nem ég meg.
Gluténmentes és a vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: mivel a süti gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük