Toffifee keksz cukormentesen

Nagyon mogyorós, nagyon karamellás és még kakaós is.

Ha valaha is szeretted a Toffifeet, akkor ezt a kekszet imádni fogod!
Ropogós mogyoró, csodás karamell, kakaós massza ölelésében. Te döntöd el, hogy omlós legyen, vagy kicsivel tovább sütöd és akkor lesz csak igazán ropogós.
Egyszerűen, gyorsan készíthető és még az utolsó pillanatban sem késő megsütni.

Hozzávalók: 
150 g nagyszemű zabpehely
150 g puha vaj
100 g törökmogyoró
100 g cm omlós karamella
70 g tk. tönkölybúzaliszt
30 g tönkölybúza finomliszt
20 g cm. kakaópor
20 g negyedannyi édesítő
2 teásk. vaníliakivonat/aroma
1 tojás (szobahőmérsékletű)
1 teásk. szódabikarbóna

Elkészítés:
A karamellát vágd össze éles késsel, a mogyorót pedig késes aprító segítségével. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, bélelj ki egy gáztepsit sütőpapírral. 
A vajat verd habosra az édesítővel és a vaníliakivonattal, majd add hozzá a tojást és kavard tovább pár percig. Keverd össze a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a kakaót, a szódabikarbónát és add hozzá a vajas krémhez. Mehet bele az összevágott karamella és a mogyoró. Pár perc alatt dolgozd össze a masszát és már formázhatod is a kekszeket. Légkeveréssel kb. 15-18 perc alatt süsd készre, ha omlósan szereted. Ha inkább ropogósabban, akkor 5 perccel növeld meg a sütési időt.
16 db nagyobb kekszet sütöttem, így 1 db tápértéke: 15 CH / 195 Kcal.

Tipp:
Karácsonyi ajándékötletnek is kiváló.
A vega étrendbe is beilleszthető.
Cukorbetegeknek: A karamella miatt tízóraira, uzsonnára, vagy ebédhez javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük