Túrós párnák áfonyával

Air Fryerben, levelestésztából

Erre mindig van időm.😊 Csak pár perc előkészület, pár perc összeállítás és pár perc sütés.

Nagyon szeretek sütni-főzni, de az idővel mindig versenyt futok. A bolti leveles tészta igazi aduász, épp nekem találták ki. Annyira egyszerű vele dolgozni, hogy akár a főétel készítése közben is varázsolhatsz belőle különböző finomságokat. Most éppen édeset sütöttem, túróval és áfonyával.

Hozzávalók:
A krémhez:

125 g túró
3 teásk. barna rizsliszt (15 g)
2 púpozott teásk. 12 %-os tejföl (38 g)
1 kisebb tojás
1 teásk. negyedannyi édesítő (6 g)
fél csg. Vaníliás cukor zero
fél citrom reszelt héja és 2 teásk. citromlé

valamint:
1 csg. leveles tészta (nálam Tante Fanny teljes kiőrlésű)
70 g áfonya
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A krém hozzávalóit keverd össze egy villával és tedd a hűtőbe 20-25 percre. A tésztát felhasználás előtt 10 percig pihentesd a konyhapulton a külső csomagolás nélkül.
Most air fryerben sütöttem. Ha sütőben készíted, akkor melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A széthajtott tésztát vágd 8 egyenlő részre. Az így kapott lapok egyik felét 4-5 helyen vágd be éles késsel, vagy pengével úgy, hogy a széleket ne vágd át. A tésztát kend körbe a felvert tojással. A másik (nem vágott) oldalra pedig halmozz 2-3 teáskanálnyi krémet, arra pedig néhány szem áfonyát. Hajtsd rá a bevágott részt és kicsit nyomkodd le. Villával, vagy kávéskanál végével készíts mintát a szélekre. Mindegyiket kend le a felvert tojással és süsd aranybarnára. Sütőben: légkeveréssel, 180 fokon kb. 20-25 perc. Air fryerben: 180 fok, kb. 10-12 perc.

8 db készült, így 1 db tápértéke kb. 13 CH / 180 kcal.

Tipp:
Tálaláskor szórj rá porédesítőt.
Barna rizsliszt helyett, kisebb darabokra darált zabpelyhet is használhatsz.
Áfonya helyett, bármely, a diétánkba beilleszthető gyümölccsel készítheted.
A vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: a gyümölcs gyors ch, így akkor fogyaszthatod, amikor gyors ch-t is ehetsz.

2 válasz

  1. Szia! azt szeretném megkérdezni, hogy mit értesz azalatt, hogy a „tésztát kend körbe”? Csak a szélét vagy az egész tésztát kenjem be tojással? Köszönöm! 🙂 (bocsánat, ha buta a kérdés, de gyakorlatlan vagyok)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük