Csokis szívek Valentin-napra

Nem csak Valentin-napra❤️

Ajándékozni, csak szívből lehet igazán! A saját készítésű ajándéknak pedig van egy különleges üzenete, hiszen szíved-lelked beletéve csináltad a meglepetést.
Ezt a receptet Borbás Marcsi csokis minitortája ihlette, amit néhány változtatással a diétámba is beilleszthetővé alakítottam. Na meg mindegyik szívecske közepére egy kis fehér csokit is tettem, az alkalom kedvéért.

Hozzávalók:
140 g 85 %-os étcsoki
100 g vaj
25 g negyedannyi édesítő
10 g barna rizsliszt
10 g cm. fehér csoki
2 egész tojás és 2 sárgája
csipet só
valamint a tálaláshoz gyümölcs, tejszínhab

Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal olvaszd fel vízgőz felett, add hozzá a csipet sót és tedd félre felhasználásig. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A tojások sárgáját és az egész tojásokat az édesítővel verd jó habosra, majd óvatosan forgasd bele a lisztet. Már csak az időközben langyosra hűlt csokis-vajat keverd el a masszában lassú mozdulatokkal és már töltheted is a sütőformákat ¾-ig. Aztán mindegyik közepébe nyomj egy kocka fehér csokit.
Mehet az előmelegített sütőbe és légkeveréssel 7-8 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha feljön és kicsit megreped. Ne süsd túl, mert akkor száraz lesz. Hagyd kicsit hűlni a formában mielőtt kiszeded, akkor biztosan nem esik szét.

6 db készült, így 1 db tápértéke: 6,5 CH / 310 kcal (tejszínhab és gyümölcs nélkül).

Tipp:
Tálald gyümölccsel, tejszínhabbal, szórj rá porédesítőt.
Muffin formában is sütheted.
Gluténmentes és a vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: a fehér csoki és a gyümölcs is gyors felszívódású ch, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük